Info om kommande Biennal 2019

INFORMATION OM KOMMANDE BIENNAL:

Datum för Malmö Fotobiennal. 2019 upplaga är fastställd till den 1 till den 11 juni. Huvudtema är:

”UTOPIA” Att se och skildra världen, inte som den är, men som den kunde vara. 

I vanlig ordning bjuder vi gallerier, muséer och institutioner i regionen att ingå i biennalens program. Vi ser fram emot att inkludera fotografiutställningar, filmer och installationer i katalogen.

2019 inleder vi ett nära samarbete med Copenhagen Photo Festival. Vi anordnar ett gemensamt seminar med föreläsningar i båda städerna. Vi kurerar en ”open call” där internationella konstnärer och fotografer är välkomna att söka med egna verk. Är du gallerist och är intresserad av utbudet så kan vi se om där finns möjligheter att sammankoppla utvalda artister och ditt galleri. Som tidigare år producerar vi en karta, flyers och ett omfattande katalog med essäer och fotografier från varje fotograf och/eller utställning. Och du blir självklart inbjuden till vår invigningsfest!

___
Vill du redan nu anmäla ditt intresse att delta i nästa års biennal är du välkommen att höra av dig. Vi planerar även ha ett informationsmöte inom de närmaste veckorna där vi hoppas få träffa dig personligen.

”Utopia” kan ses som en introspektion av våra egna inre bilder. Redan 1516 skrev Thomas More boken ”Utopia” om ett fiktivt samhälle men vi kan även återkoppla den utopiska idéen i film och sagovärlden, som i ”The Wizard of Oz” som låter oss uppleva en gyllene väg framåt. Frikyrkliga broschyrer erbjuder oss färglagda bilder om det utlovade paradiset. Gröna vågen strävar efter en utopisk världsordning men en mer dystopisk bild av framtiden hägrar också.

Hur gestaltar vi våra inre tankar? Är Utopia en synvilla, en omöjlig dröm, en illusion? Vilka föreställningar skapar vi idag? 

Leave a Reply